top of page
Gustav Barkefors.jpg

Gustav Barkefors violin, konsertmästare

1. Varför spelar du med NYKO Sinfonietta?

Att spela musik tillsammans med andra är det roligaste jag vet.  Jag gillar det lite mindre, kammarsymfoniska formatet och det är ju extra roligt att få spela med alla fantastiska solister som gästar oss.

2. Kan du berätta om dig själv?

Till vardags jobbar jag med mjukvaruutveckling, men musik har varit mitt största intresse nästan hela livet.  Jag har spelat olika instrument i olika konstellationer sedan barnsben och jag arrangerar gärna musik för t.ex. spex och teater.  Nu när jag har barn i skolåldern passar NYKO bra; det är en ambitiös orkester utan alltför krävande repschema.

 

3. Vilken musik gillar du att spela?

Jag tycker att barockmusik är allra roligast.  Där kan man spela fritt och efter humör, så det blir inte likadant varje gång och man har inte full koll på vad som kommer att hända.  Men jag gillar också mer surrealistisk repertoar som Poulenc och Milhaud, där det händer många olika saker, gärna på samma gång.

 

4. Vilken musik gillar du att lyssna på när du lagar mat eller kopplar av hemma hos dig?

Jag snöar in på olika typer av musik och då kan jag vara ganska enkelspårig.  Ett år lyssnade jag nästan bara på Matteuspassionen.  Just nu lyssnar jag mycket på musik av Händel och Buxtehude, och innan det var det några månader med nästan bara Prokofieff. 

bottom of page