top of page
irmeli.jpg

Irmeli Barkefors violin

1. Varför spelar du med NYKO Sinfonietta?

Jag hoppade in mitt i Beethoven-projektet för att det saknades stråkar, och nu känner jag mig hemma i orkestern.  Det är en bra amatörensemble som tar musiken på allvar.

2. Kan du berätta om dig själv?

Jag jobbar på universitetet i en grupp som studerar bakteriegenetik och anibiotikaresistens.  När jag för länge sedan flyttade till Uppsala från Oxelösund för att plugga var Per Andersberg som då dirigerade Uppsala Kammarstråkar den enda jag kände i stan.  Jag började spela med honom tillsammans med flera av musikerna som nu spelar i NYKO.  Under doktorandtiden och småbarnsåren fick musicerandet stå tillbaka lite, men nu är jag tillbaka i fiolstämman och fuskar lite på altfiol också när det behövs.

 

3. Vilken musik gillar du att spela?

Att spela altfiol i Beethovens 7:a var magiskt, men om jag får välja själv blir det nog Bach; Brandenburg-konserterna är väldigt kul.  Annars gillar jag att spela folkmusikinspirerad klassisk musik av t.ex. Bartok eller Sjostakovitj.

 

4. Vilken musik gillar du att lyssna på när du lagar mat eller kopplar av hemma hos dig?

Jag lyssnar gärna på tidig musik, Bach och bakåt, eller folkmusik från olika kulturer.  Men det kan blir lite vad som helst beroende på humör.  Jag gillar opera, men det går sorgligt nog inte hem hos resten av familjen.

bottom of page