top of page
Ludwig Wåhlin.jpg

Ludwig Wåhlin cello

1. Varför spelar du med NYKO Sinfonietta?

Det är en bra nivå på orkestern så man har möjlighet till en utmanande repertoar.  Dessutom finns det en tydlig gemenskap och det märks att folk är med för att de tycker det är kul.

2. Kan du berätta om dig själv?

Jag kommer ursprungligen från Stockholm där jag pluggade musik på Lilla Akademien Musikgymnasium, men bytte sedan inriktning till civilingenjör på KTH.  När jag blev klar med studierna fick jag jobb som R&D kemist i Uppsala och flyttade hit i september 2021.  Det var då jag gick med i NYKO Sinfonietta.  Utöver jobb och musik så spelar jag schack, tränar och har även fångat upp ett intresse för salsa och bachata.

 

3. Vilken musik gillar du att spela?

Klassisk musik definitivt.  Har provat att vara med i lite andra konstellationer där vi har framfört mycket pop musik, men det var inget jag fastnade för.

 

4. Vilken musik gillar du att lyssna på när du lagar mat eller kopplar av hemma hos dig?

Lyssnar mycket på det jag själv spelar för tillfället för att bygga upp en slags koppling till musiken (så det har blivit en del Beethoven i samband med Beethoven-projektet).  Annars sätter jag ofta bara på någon låt jag har på huvudet och låter youtube mixa åt mig.

bottom of page